Canvas på LU

canvas.education.lu.se

Canvas inför Hösten 2019

Hösten 2019 kommer det finnas möjlighet för dig som lärare att köra din kurs i Canvas. Du bör dock kontakta din fakultetskoordinator för samordning före du byter plattform.

Så här kommer det att gå till inför hösten 2019 (observera att arbetsgången kommer att se annorlunda ut i framtiden):

  • Om du är intresserad av att köra en kurs i Canvas börja med att kontakta din fakultetskoordinator.
  • Se till att utbilda dig så att du vet vilka möjligheter Canvas ger dig. Det går fort, på 90 minuter får du en bra grundläggande kunskap. Välj på självstudie, online utbildning eller on-demand. Läs mer här: Utbildningspaket.
  • Om du och ditt lärarlag är intresserade av kursdesign så finns det möjlighet att anmäla er till workshopen Planera och bygg din kurs i Canvas, ni hittar även information om denna längst ner på sidan utbildningspaket.
  • Din koordinator kommer att sätta upp en tillfällig kursyta ( en sk sandlådekurs) där du som lärare kan bygga din kursdesign, lägga ut information, ladda upp dina dokument, skapa quizzar och inlämningsuppgifter mm.
  • I augusti kommer vårt nya administrativa verktyg vara färdigbyggt och kurser med koppling till Lucat och Ladok kommer att finnas på plats.
  • Så snart du blir tilldelad din nya kursyta så lyfter du enkelt över allt material från din testkurs till den skarpa kursytan som nu har en fungerande Ladokkoppling. Guide för hur du gör detta kommer att finnas tillgänglig.

Om du har frågor så är du varmt välkommen att höra av dig till oss på Canvasprojektet, canvas@education.lu.se eller till din fakultetskoordinator.