Canvas på LU

canvas.education.lu.se

Visa rutor

Nu stänger vi här – välkomna till education.lu.se!

Nu stänger vi Canvasbloggen! Välkomna in på education.lu.se  – en webbplats med nyheter, information och inspiration för dig som på något sätt arbetar med undervisning i digitala lärmiljöer. 

The Canvas blog will now close. Welcome to education.lu.se/en – a site with news, information and inspiration for you that works in the context of digital learning environments.

 

december 17, 2020

Inlägget postades i

Okategoriserade

Kommentarer

0 Kommentarer Lämna en kommentar

Säkerhet i Corona-tider

Ni vet väl att det är viktigt att se till att era möten i Zoom är säkra så att ni inte får påhälsningar av oönskade personer. Här har vi skapat upp guider som hjälper er att skapa säkra möten både för anställda och studenter på LU, men även när du ska ha möten med externa deltagare.

Vi passar även på att bifoga en liten videohälsning från vår rektor.

Ha en riktigt härlig Siste april och en fin första maj!

april 29, 2020

Inlägget postades i

Okategoriserade

Kommentarer

0 Kommentarer Lämna en kommentar

Växla över till online – Nu uppdaterad

Onlinekursen är nu uppdaterad. Du hittar dem här:

I den nya kursen finns nu två olika ingångar, en för dig som vill utgå från olika aktiviteter och en som ger dig stöd utifrån det verktyg du vill använda. 

Bild på Online-kurs

Det finns även en länk direkt till vår Supportmodul, titta gärna in där!

 

april 6, 2020

Inlägget postades i

Okategoriserade

Kommentarer

0 Kommentarer Lämna en kommentar

Support – Go online

Till personal vid Lunds universitet

Det finns en kurs framtagen för dig som behöver växla om från campusbaserad till digital undervisning. Kursen utgår från vanliga aktiviteter i undervisning t ex att hålla föreläsning eller seminarium – stötta studenter i grupparbete samt länkar om inlämning och återkoppling. Kursen tar också upp hur man kan ha möten med både kollegor och studenter.

I kursen kan du också ställa frågor och ta del av eller dela med dig av material du själv hittat och tycker är bra. Via kursen har vi också ett på dagtid bemannat mötesrum i Zoom där du kan ställa frågor direkt. Du hittar kursen här: https://canvas.education.lu.se/enroll/WT7D6E

Klicka på knappen enrol in course för att delta. Alternativt Gå med i kurs om du har Canvas på svenska. 

For employees at Lund University

There is a course developed for you that needs to go digital. The course is based on regular teaching and learning activities such as lectures, seminars, group works but also meetings with colleagues and students. For each activity there are suggestions on how to conduct it online.

In the course you can also take part of the latest news and ask questions in our discussion forums. There is also via the course an alternative to join us in a zoom room during day-time to ask questions directly.  You can find the resource here: https://canvas.education.lu.se/enroll/YHLERR

Click on the button enrol in course to participate

mars 18, 2020

Inlägget postades i

Okategoriserade

Kommentarer

0 Kommentarer Lämna en kommentar

Studenter ger handledning och support

Med hjälp av våra studentamanuenser kan projektet Canvas på LU erbjuda undervisande personal handledning och stöd i arbetet med att strukturera, bygga och kvalitetssäkra kurser i Canvas. Ni kan använda våra studentamanuenser (kostnadsfritt) för att:

– Gå igenom Canvas-kurser ur ett studentperspektiv och få konkret feedback på hur kurserna kan förbättras

– Hjälpa till att föra över material från Live@Lund eller Luvit till Canvas

– Ge lärare eller lärarlag support med att bygga upp sina kurser i Canvas

– Support på plats – studenter kommer till er (i mån av tid). 

Är ni intresserade av att få stöd av amanuenserna? Har ni andra behov än ovan? Hör av er till canvas@education.lu.se 

februari 19, 2020

Inlägget postades i

Okategoriserade

Kommentarer

0 Kommentarer Lämna en kommentar

Ny yta för Canvasresurser

Nu finns kursen, Canvas på LU, det är en kurs som samlar alla de Canvasresurser som än så länge är framtagna för dig som är anställd på Lunds universitet. På kursen hittar du information om utbildningar, självstudiekurser, en checklista inför terminsstart samt administrativ hjälp. Resurserna på kursen kommer att uppdateras efter hand. Du kan besöka kursen genom att klicka här: Canvas på LU eller skriv in dig på kursen för att få den direkt på din dashboard i Canvas, välj i sådana fall länken här: Canvas på LU

Magnolia

augusti 16, 2019

Inlägget postades i

Okategoriserade

Kommentarer

0 Kommentarer Lämna en kommentar

Administratör

Administrativ yta

För att kunna hantera det administrativa verktyget i Canvas behöver du ansöka om administratörsrättigheter via Lucat. Här finns guide för hur det fungerar: Administrationsrättigheter

Det administrativa systemet kommer därefter att öppnas för de som har rättigheter till det i början av augusti månad.

Som administratör kan du självregistrera dig på Canvas administrativa yta. Detta är en yta där universitetets administratörer kan mötas kring frågor om Canvas. På denna yta finns i dagsläget information om de Canvasutbildningar som erbjuds till administratörer. Det är även här som du kan anmäla dig till höstens utbildningar. Just nu ligger det ute ett antal utbildningstillfällen för administratörer under augustimånad, det kommer förstås att erbjudas tillfällen kontinuerligt under hela hösten. Gå in och anmäl dig så snart som möjligt för att säkra din plats. 

Registrera dig på kursen genom att klicka på bilden nedan:

juni 20, 2019

Inlägget postades i

Administration Utbildning

Kommentarer

0 Kommentarer Lämna en kommentar

Inloggning i Canvas

För att kunna logga in i Canvas på LU behöver både studenter och personal ett Lucat-konto. För studenter skapas kontot automatiskt när de blir antagna på en kurs.

För anställda som inte sedan tidigare har ett konto och som behöver ett tillfälligt Lucat-konto så läggs det upp i Lucat som Universitetsanknuten. Läs mer i dokumentet Lägga till Universitetsanknuten. Välj passande underkategori (se s.4 i dokumentet), dock kommer underkategorierna Servicepersonal, Väktare och Begränsat konto inte att fungera.

juni 20, 2019

Inlägget postades i

Administration Utbildning

Kommentarer

0 Kommentarer Lämna en kommentar

Kurs i Canvas HT19?

Höstterminen 2019 närmar sig. Nu finns det ny information för dig som ska ge din kurs i Canvas. Du hittar information högst upp i menyn, här är en direktlänk till sidan.

För dig som är administratör så kommer det mer information om det administrativa verktyg som vi utvecklar längre fram. Om ni har frågor, hör gärna av er till er fakultetskoordinator eller till canvas@education.lu.se.

april 1, 2019

Inlägget postades i

Okategoriserade

Kommentarer

0 Kommentarer Lämna en kommentar

Administration i Canvas

Det pågår just nu ett arbete inför höstens terminsstart att bygga ett administrativt verktyg. Ett första informationsmöte kring detta verktyg hölls under förra veckan i vilket representanter från alla fakulteter var närvarande.

Målet är att bygga ett verktyg som är ett stöd i skapandet av kurser i Canvas. Det ska vara enkelt att koppla rätt studentgrupper till rätt utbildningsyta i Canvas oavsett om det handlar om en kurs, ett program eller en annan yta för undervisning och samarbete.

För dig som är administratör kommer det att erbjudas informationstillfällen ute på era fakulteter, hör av er till er fakultetskoordinator för mer information.

För dig som är lärare, om du redan nu vill börja bygga på din kurs så fungerar detta utmärkt i en sandlådekurs som sedan enkelt kan importeras till en skarp kurs när den väl startar. Hör av er till er fakultetskoordinator för att få hjälp att sätta upp en sandlådekurs. Eller, kontakta canvas@education.lu.se.

mars 21, 2019

Inlägget postades i

Administration Utveckling

Kommentarer

0 Kommentarer Lämna en kommentar

Äldre inlägg